Fuktproblemer i hus er reklamasjonsgrunn ved boligkjøp

Fuktskader i hus på badFukt og fuktskader i boligen er like farlig for helsen som passiv røyking. Fuktskader i hus er derfor en klar reklamasjonsgrunn ved boligkjøp. Har du oppdaget fukt i ditt nyinnkjøpte hus, bør du derfor sende brev med klage til selgeren eller hans eierskifteforsikring.

Helsedirektoratet og Norges astma- og allergiforbund (NAAF) arrangerte nylig den såkalte inneklimadagen, hvor blant annet de helsemessige konsekvensene av dårlig inneklima ble tatt opp.

Folk fra NTNU og Arbeidstilsynet som er eksperter på inneklima, understreker at fukt i bygg er et betydelig helseproblem. Det er viktig å ta fuktproblemer i hus på alvor. Forskning viser at fukt i hus gir samme grad av økt forekomst for luftveisinfeksjoner og allergiske reaksjoner som passiv røyking.

Fukt i boligen medfører en større risiko for bronkitt, KOLS, astma og andre allergi- og luftveisproblemer som er de samme helseplagene man kan få ved passiv røyking.

Ifølge firmaet Anticimex er sju av ti bad for dårlige, og skadeomfanget i kjellere og sokkeletasjer er stort. Fuktskader blir oppgitt som hovedproblemet. De hadde i undersøkelsen sjekket 16.000 hus.

Spør oss i BoligAdvokat om fuktskader i hus. 

Spør oss nå

  • Still spørsmål, få svar fra våre eksperter.
  • Skriv nøyaktig og detaljert, slik at svaret blir best mulig.
  • Du vil motta uforpliktende svar innen få dager.
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut