Feil og mangler ved bolig: En enkel veiledning.

Feil og mangler svar fra bolig advokatHvem er ansvarlig for skjulte feil og mangler? Selger du boligen din, er det kjøper som overtar risiko for boligens feil og mangler. Men ofte er det deg som selger som har ansvaret. Lov om avhending av eiendom er ikke lett å forstå, så kyndig hjelp fra en boligadvokat kan være greit.

Hva er typiske feil og mangeler?

Typiske mangler kan være skader fra fukt og råte, vannlekkasjer og problemer med drenering, feil ved el-anlegg, skader som en følge av sopp og mugg, skadedyr, dårlig utførte håndverktjenester, arealavvik / arealsvikt og mange andre typer feil og mangler. Selger kan bevisst og ubevisst gi manglende eller uriktige opplysninger før salget av boligen ble gjennomført. Dette kan også være en mangel.

Hvordan vurderer vi saken din?

Vi gjør en konkret vurdering av din sak. Vi kartlegger om det foreligger feil og/eller mangler. For det første er det viktig at feilene og/eller manglene er av en slik karakter og størrelse (samlet sett) at de utgjør en mangel. Dersom det i avtalen står at kjøper skal ha noe annet enn det han har fått, vil man lett konstatere en mangel. Dersom du er i en slik situasjon, kontakt gjerne oss i BoligAdvokat så kan vi hjelpe deg å sikre dine rettigheter. Husk at tidsfrister løper: Du bør si ifra skriftlig om mangelen innen 2 måneder.

Valgt rett takstmann?

For å vurdere feilene og manglene er det ofte lurt å bruke en sakkyndig, for eksempel en takstmann. Valget av takstmann er viktig. Takstmannen bruker skjønn i sin vurdering. Vi lang erfaring med bruk av godt kvalifiserte takstmenn. Rett takstmann kan være nøkkelen til et godt oppgjør.

Husk at din innboforsikring dekker advokatkostnadene gjennom rettshjelpsforsikringen som er inkludert. Vi sjekker dette uten kostnad.

Bruk BoligAdvokat, vi er advokater med erfaring fra slike saker.

Vi bistår klienter over hele landet. Ta kontakt med oss i dag om din boligsak.

Spør oss nå

  • Still spørsmål, få svar fra våre eksperter.
  • Skriv nøyaktig og detaljert, slik at svaret blir best mulig.
  • Du vil motta uforpliktende svar innen få dager.
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut