Hva er eierskifteforsikring og hva dekker den?

Eierskifteforsikring og dekkerDe fleste kjøper eierskifteforsikring ved salg av bolig i dag. Den dekker selgers mulige ansvar for erstatning eller prisavslag etter avhendingsloven. Kjøper kan dermed kreve eierskifteforsikringen for feil og mangler ved huset. Får du avslag fra eierskifteforsikringen, spør oss om avslaget er riktig.

Forsikringen dekker ansvar for skjulte feil og mangler som var på eiendommen da du kjøpte. Den dekker altså ikke ”nye” skader eller mangler som oppstår mellom avtaleinngåelse og overtagelsen, eller etter overtagelsen. Den gjelder ikke bare tekniske feil og mangler, det gjelder også rettsmangler: Mangler / feil ved boder, uteareal og garasje, eller begrensninger i bruken av eiendommen. Ukjente kostnadsøkninger kan også være en slik mangel.


Ved en reklamasjon fra kjøper vil eierskifteforsikringen vurdere om dette er en mangel som selger etter avhendingsloven er ansvarlig for. Er selger ansvarlig, vil eierskifteforsikringen gi deg erstatning. Dessverre ser vi at eierskifteforsikringen ofte gir avslag før advokat kommer inn i bildet.


Dersom selger er ansvarlig for en mangel gir eierskifteforsikringen en stor økonomisk trygghet for at kjøper virkelig får penger – eller i verste fall at kjøpet heves og eiendommen tas tilbake. Ikke alle selgere vil være i stand til å ta et slikt oppgjør på egenhånd.

 

Spør BoligAdvokat om eierskifteforsikring.

Spør oss nå

  • Still spørsmål, få svar fra våre eksperter.
  • Skriv nøyaktig og detaljert, slik at svaret blir best mulig.
  • Du vil motta uforpliktende svar innen få dager.
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut