Hva er eierskifteforsikring?

Eierskifteforsikring - hva er det?Må man forvente at en bolig har noen små feil og mangler? Ja, men ikke vesentlige feil og mangler. Disse kan være dekket av eierskifteforsikringen. Du som kjøper kan altså sende krav om erstatning til eierskifteforsikringen. Er det eierskifteforsikring involvert i en sak, bør du vurdere å bruke advokat enten du er kjøper eller selger.

De fleste boliger selges "AS IS", eller med en "som den er"-klausul. Det betyr at selgeren overfører mye av ansvaret for feil til kjøper. Du som kjøper må dermed ta ansvar for feil og mangler som må være forventet i forhold til hvilken stand boligen er i. Ved å tegne eierskifteforsikring, overfører selger dette ansvaret over på forsikringen. Spør oss om dette.

Selv hvor selger har tilbakeholdt eller gitt uriktige opplysninger i forbindelse med salget, så vil eierskifteforsikringen normalt være ansvarlig. Ofte vil da eierskifteforsikringen prøve å kreve tilbake pengene av selger (som er eierskifteforsikringens kunde). Protector er den største på eierskifteforsikring i Norge.

Selger vil være ansvarlig for feil og mangler i inntil fem år etter overtagelsen. Selv om de fleste boliger selges med en ”som den er”, vil selger være ansvarlig for forhold som fører til at boligen er i vesentlig dårligere stand enn det som kunne forventes, samt hvis det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger.

Ved spørsmål i forbindelse med en eierskifteforsikring, kontakt gjerne BoligAdvokat.no.
Første kontakt er alltid kostnadsfri. Spør nå.

Spør oss nå

  • Still spørsmål, få svar fra våre eksperter.
  • Skriv nøyaktig og detaljert, slik at svaret blir best mulig.
  • Du vil motta uforpliktende svar innen få dager.
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut