Uriktige / manglende opplysninger gitt av takstmann

Urikrige opplysninger fra takstmannVed kjøp av brukt bolig benyttes det ofte en takstmann til å taksere eiendommen. En kjøper legger ofte stor vekt på takstrapporten om boligen. Etter avhendingslova er en selger i utgangspunktet ansvarlig for mangelfulle / uriktige opplysninger om boligen som er gitt ved kjøpet. Kan selger bli ansvarlig for uriktige opplysninger i taksten om areal? Eller er takstmannen selv ansvarlig? 

Kan man holde takstmann ansvarlig for uriktige/manglende opplysninger i takstrapporten?

En takstmann er ansvarlig for feil og forsømmelser han uaktsomt eller forsettelig gjør. Lider kjøper et økonomisk tap på grunn av at takstmannen har opptrådt uaktsomt eller forsettelig, kan kjøper velge å holde takstmannen ansvarlig for tapet. Husk også at takstmannen har forsikringer mot feil han gjør!

 

Kan en selger bli holdt ansvarlig for takstmannens uriktige/manglende opplysninger i takstrapporten?

Det følger av rettspraksis at en selger kan holdes ansvarlig for takstmannens manglende eller uriktige opplysninger i takstrapporten. Ofte går feilen på feil areal, feil P-rom, S-rom og feil oppmåling, såkalt areaksvikt / arealavvik.

 

Hva gjør man når både selger og takstmann kan holdes ansvarlig?

Kan både selger og takstmann holdes ansvarlig for kjøpers økonomiske tap, kan kjøper velge å gå på selger, takstmann eller gå på begge to samtidig.

Spør oss om din sak. Har takstmannen gjort en feil?

Spør oss nå

  • Still spørsmål, få svar fra våre eksperter.
  • Skriv nøyaktig og detaljert, slik at svaret blir best mulig.
  • Du vil motta uforpliktende svar innen få dager.
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut